H/F Prøvestenen

Livet i HF Prøvestenen

I forbindelse med Festivalen JA TAK, TIL KAFFE er der den 12.8.17 besøg i fire haver fra kl. 11-13 og besøg af naturvejlederen FELIX BECKER:

Foto af Irma Clausen (fra bogen).

Irma Clausen (64N) har skrevet en børnebog sammen med børnebørnene om at være ude i kolonihaven, hvor de snakker om nogle af alle de mange insekter og dyr, de opdager i haven.  Irma viser haven frem og præsenterer bogen og taler med børnene om kolonihavens dyre- og planteliv. Måske skal der også tegnes tegninger af livet i haven – og drikkes et glas saftevand til.

Fotograf: David Blazek (fra traileren til Festival om fortællinger & livshistorier, 2016)

Fotograf: David Blazek

I anledningen af festivalen har

Birte Vallentin Andersen (have 117N) flyttet dele af sit smykkeværksted ud i haven, hvor hun vil sidde og kreere nye smykker ud af gammelt skrot:

”De enkelte dele til smykkerne finder jeg de mest besynderlige steder, når jeg fx cykler rundt eller går en tur. Jeg har øje for det og ser det overalt. Det er simpelthen umuligt for mig at lade det ligge, og jeg ved jo, at hvis jeg ikke får det med hjem vil jeg gå og tænke på det alligevel – og ærgre mig. For de skal da genbruges, så de får nyt liv. Tænk på, hvad de kunne fortælle om det de har oplevet, hvis de kunne tale…”

Fotograf: Alan Pary

Fotograf: Alice Maud Guldbrandsen

RUSTENT JERN I GRØNNE OMGIVELSER.

Havevandring hos

Lis Vallentin (have 27N):

Naturens mangfoldighed og genbrug er noget der altid har interesseret mig. Jeg nyder f.eks. at finde gammelt kasseret rustent jern, værktøj, dimser, cykelkæder, ovndele o.s.v. Jeg syntes at rust symbolsk fortæller om livets slutning, og ser det rustne som en smuk og naturlig nedbrydningsproces som altså nu får nyt liv i min have. En interessant kontrast til naturens livsbekræftende vilde plante- og dyreliv. I min have er det naturen der bestemmer, men ikke helt. Jeg nyder at se det rustne blande sig med de grønne spirer… (ler), men hvad siger det om mig? Rodehoved? Loppepige? En kreativ sjæl? Hvem ved?  Som naturvejleder er jeg nok lidt nørdet! Jeg elsker den smukke vilde natur og jeg trives bedst med naturen omkring mig. Det er en vigtig del af min personlighed at finde glæde og ro derude… (næsten et kærlighedsforhold, for så godt kender vi hinanden). Der er højt til loftet og plads til store tanker og naturen inspirerer til liv. Ja, sådan ser jeg det. Nogle ser en skrammelhave, andre noget kunstnerisk, men for mig er naturen trods alt det største og smukkeste kunstværk som Gud har skabt.”

Hør lydoptagelsen fra havevandringen i Lis´ have.

Illustration: Lise Rønnebæk

Lise Rønnebæk (have 43S) inviterer børn og voksne ind i haven. Papir, kulørte billedblade, sakse, lim og glimmer bliver til collager i bedste Rønnebæk´ske stil. Her er et hoved og her en hat. Eller er det en kat på et flyvende tæppe hen over haveforeningen? Ham her skal have en vandkande i øret, mens hende ved siden af har en kost i håret. Se nu svinger hun sig op på kosten og rider afsted igennem blæsten hen over Fælleden. Og hvad er det for noget med de FÅR?? Bare pas på, når der flyves om ørene på fantasiens Nimbus. Der er knald på koteletten så kom…Wroooouuuuum…..    

Foto: Alan Pary

Havevandringen slutter med et besøg af FELIX BECKER

Felix Becker

Felix Becker har som som urban miljø- & naturvejleder gennem en årrække stået bag Vesterbro Naturværksted, Træstubben, og har gjort stedet til en grøn oase i byen.

Vi får besøg af ham og han vil fortælle om omstillingsformidling og grønne tiltag som er også er anvendelige i HF Prøvestenen. Blandt andet vil Felix fortælle om at genanvende brugte kaffebønner, der især er nærende og velegnet til at dyrke svampe i.

Det er både for børn og voksne.

Læs mere om nogle af de mange projekter som Felix har startet og ført igennem (på engelsk).

Se PROGRAMMET for festivalen i Prøvestenen.